arbeidsrecht

wat moet u weten

Het arbeidsrecht is een wirwar van regelingen, variërend naar branche, bedrijfsomvang, leeftijd, functieniveau en ga zo maar door. Van sommige regelingen kun je in een contract niet afwijken, van andere wel, van weer andere alleen in een cao. Onze experts weten wat haalbaar is en kijken niet alleen naar het voorliggende probleem, maar naar het totaalplaatje. 

Ons team arbeidsrecht ondersteunt zowel de werknemer als de werkgever bij:

Werk en ontslag

Zowel bij het in dienst nemen als het afscheid nemen van een werknemer zijn er veel wetten waar je je aan moet houden als werkgever. Is de arbeidsovereenkomst WWZ-proof? Hoe staat het met het concurrentie- en/of relatiebeding? Is er voldoende dossieropbouw bij een ontslag? Hoe zit het met de aanzegtermijn?

Lees hier meer

Ziekte en re-integratie

Het is altijd vervelend wanneer een werknemer ziek is. U wilt namelijk dat uw bedrijf gewoon draaiende blijft. Daarom is het voor de werkgever van belang dat de zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk is. Maar hoe kunt u hiervoor zorgen terwijl u toch aan alle regels voldoet? We begeleiden u graag in dit traject.

Lees hier meer

Reorganisatie

Een reorganisatie heeft een enorme impact voor de werkgever en werknemer. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Misschien kunnen de nadelige consequenties beperkt worden. 

Lees hier meer

Hoe kunnen we u helpen?

neem contact op met Peter of Wilma

producten

Vrijblijvend gesprek

Heeft u een vraag voor onze arbeidsrecht jurist? Neem vrijblijvend contact met ons op en we staan u graag te woord.

Check arbeidsovereenkomst

Voor € 290,- excl. btw checken wij uw arbeidsovereenkomst aan de hand van de laatste wetgeving.

Dossiercheck

Wij controleren de dossieropbouw bij een disfunctionerende werknemer. Eenmalige kosten € 250,- excl. btw.

vraag & antwoord

Je mag je werknemer drie bepaalde tijd contracten geven in een tijdsbestek van twee jaar. Contracten voor bepaalde tijd worden als opeenvolgend gezien als zij elkaar met tussenpozen van zes maanden of minder opvolgen. Het is raadzaam om één contract voor bepaalde tijd van 7 maanden, gevolgd door twee arbeidsovereenkomsten van 8 maanden aan te bieden. Hierdoor wordt de duur van 24 maanden voor de transitievergoeding niet overschreden en kan er bovendien ook een proeftijd overeengekomen worden.

Een proeftijdbeding kan alleen opgenomen worden in contracten voor bepaalde tijd als het contract langer dan 6 maanden duurt en contracten voor onbepaalde tijd. Het is raadzaam om één contract voor bepaalde tijd van 7 maanden, gevolgd door twee arbeidsovereenkomsten van 8 maanden aan te bieden. Hierdoor wordt de duur van 24 maanden voor de transitievergoeding niet overschreden, kan er bovendien ook een proeftijd overeengekomen worden en ontstaat er geen contract voor onbepaalde tijd. Zie ook Aandachtspunten bij contracten voor bepaalde tijd

Ja, dat kunnen wij. Klik hier voor de veelgebruikte begrippen in de rechtspraak. Mocht er iets niet tussen staan wat je graag wil begrijpen, mail ons dan.

 

Dit houdt in dat een werkgever één maand voor afloop van een contract voor bepaalde tijd schriftelijk moet aangeven op hij tot verlening van het contract wil overgaan en zo ja, tegen welke voorwaarden. Deze aanzegtermijn geldt niet voor contracten met een duur van 6 maanden of korter of als het contract voor de duur van een project is aangegaan. Wordt er helemaal niet aangezegd? Dan moet de werkgever een vergoeding betalen van één maandsalaris. Wordt er niet tijdig aangezegd? Dan moet de werkgever een vergoeding betalen over de periode dat hij te laat heeft aangezegd. Zie ook Aandachtspunten bij contracten voor bepaalde tijd.