case

verdwenen taxi's

verdwenen taxi's

Een grote leasemaatschappij werd geconfronteerd met een advocaat die zelf een grote taxicentrale in het midden van het land had overgenomen.

probleem

De leasemaatschappij, cliënte, had veel taxi's in operational lease (verhuur) gegeven. Toen de taxicentrale werd overgenomen bleken er vele taxi's verdwenen te zijn.

oplossing

De eigenaar (tevens advocaat) aangesproken uit hoofde van zijn bestuurdersaansprakelijkheid. Omdat er geen onderhandeling mogelijk bleek was het nodig te procederen. In de bodemprocedure oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende 'persoonlijk verwijt' kon worden gemaakt en de eigenaar dus niet hoefde te betalen voor de verdwenen auto's.

Hier waren wij het absoluut niet mee eens en zijn dus met cliënte in hoger beroep gegaan. Het gerechtshof was het met ons eens en heeft het vonnis vernietigd en zo trok cliënte alsnog aan het langste eind.

resultaat

De zakelijke impact voor cliënte was ontzettend groot. Er is een groot bedrag op de eigenaar van de taxicentrale verhaald wat anders voor eigen rekening zou zijn.

Heeft u een soortgelijk probleem?

Wij kunnen u helpen en denken graag met u mee.

 

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor een gratis intakegesprek. Klik hier voor onze contactgegevens.