ondernemingsrecht

wat u moet weten

Ondernemingsrecht is bij reijnders ondernemersrecht: mensen die zakendoen kunnen op ons rekenen bij al hun juridische vraagstukken. Naast het arbeidsrecht, een expertise op zichzelf, laat onze veelzijdige kennis van het ondernemersrecht zich groeperen rond drie focuspunten.

Rechtspersonen & vennootschapsrecht

Hoe kunt u in uw b.v. de stemverhoudingen zo regelen dat de macht verdeeld is zoals u zich dat voorstelt? Welke kanten kunt u op bij een conflict tussen aandeelhouders, of tussen aandeelhouders en bestuur? Waar ligt de grens van uw verantwoordelijkheden als bestuurder en welke risico’s loopt u in privé? Hoe kunt u uw wensen het beste tot uitdrukking brengen in een overeenkomst van vennootschap onder firma? En wat als de verhoudingen tussen de firmanten tot een onwerkbare situatie leiden? Op dit soort vragen kunnen de advocaten van reijnders advocaten duidelijke antwoorden geven, waar u praktisch mee uit de voeten kunt.

Lees hier meer

Financiering, zekerheden en insolventie

Er is geen bedrijfsactiviteit mogelijk zonder iemand die “geld in de zaak steekt”. Bedrijfsfinanciering kent vele gedaantes en varieert sterk in juridische complexiteit. Reijnders advocaten weet raad met alle vormen van zakelijke financiering. Onze experts hebben jarenlange praktijkervaring in financiering door banken, leasemaatschappijen en factoring - aanbieders. Ze snappen hoe het werkt, kennen de markt en kunnen daarom snel en pragmatisch inspringen. Maar ook van eenvoudiger of kleinschaliger vormen van financiering weten wij alles. De directeur-grootaandeelhouder die zijn nek uitsteekt voor zijn bedrijf maar ook een onderneming die op rekening aan zijn afnemers levert kan bij reijnders terecht voor advies: over de risico’s, opties voor zekerheidsstelling, en voor beperking van de schade als het onverhoopt mis mocht gaan.

Lees hier meer

Commerciële contracten en huurrecht

De relaties die u aangaat met uw klanten, uw leveranciers en uw dienstverleners zijn het kloppende hart van uw onderneming. Goede afspraken zorgen ervoor dat die relaties u blijven brengen wat u ervan verwacht. Reijnders advocaten adviseert u bij het maken van afspraken die tegelijkertijd ambitieus en realistisch zijn. Wij helpen u contracten op te stellen die duidelijkheid bieden én ruimte laten om te groeien. Als het puntje bij het paaltje komt, dwingt reijnders advocaten nakoming van contracten voor u af. Wij laten uw contracten voor u wérken. 

Lees hier meer

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met ons