Nieuws

Wanneer zijn mijn algemene voorwaarden correct ter hand gesteld?

Algemene voorwaarden, ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd, spelen een belangrijke rol bij het sluiten van overeenkomsten. Er gelden wel een aantal eisen waaraan moet worden voldaan. Zo moeten de algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard op de overeenkomst én correct ter hand worden gesteld.

Faillissement schuldenaar aanvragen zonder steunvordering?

Als ondernemer wil je dat je facturen betaald worden. In de praktijk wordt bijna iedere ondernemer wel een keer geconfronteerd met een debiteur die niet kan of niet wil betalen. Wat kun je op dat moment doen?

Uitnodiging seminar - ben jij er bij?

Op woensdag 31 mei 2023 organiseren wij een seminar. Drie sprekers zullen ieder kort en onderhoudend over nieuwe wetten en oplossingen spreken die voor ondernemers relevant zijn. Met als doel ondernemers te informeren, maar zeker zo belangrijk om (Eindhovense) ondernemers met elkaar te verbinden op een topsport locatie.

Leasing bestaat niet

Leasing, of de leaseovereenkomst, wordt niet in ons Burgerlijk Wetboek gedefinieerd en bestaat in die zin ook niet. Leasing heeft geen eenduidige juridische betekenis. Toch is leasing al ruim 60 jaar in Nederland bekend en inmiddels een belangrijke vorm van financiering van bedrijfsmiddelen.

Bescherming voor schuldeiser bij turboliquidatie

Het fenomeen turboliquidatie is een populaire methode om een rechtspersoon die geen baten meer bezit, te ontbinden (‘verdwijnen’). Enkel op basis van een besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders of van het bestuur kan de rechtspersoon (o.a. B.V. en N.V.) worden ontbonden zonder financiële afhandeling (vereffening).

Afgebroken onderhandelingen

De onderhandelingen tussen u als ondernemer en de andere partij willen niet vlotten. Wat als de onderhandelingen uiteindelijk klappen? Kunt u dan een schadevergoeding vorderen?

Rechtspersonen & vennootschaprecht

Ondernemingsrecht is bij Reijnders ondernemersrecht: mensen die zakendoen kunnen op ons rekenen bij al hun juridische vraagstukken. Naast het arbeidsrecht, een expertise op zichzelf, laat onze veelzijdige kennis van het ondernemersrecht zich groeperen rond drie focuspunten.

Neem contact op
REIJNDERS & ONDERNEMINGSRECHT

We helpen je graag.

Neem contact op met ons.