Aandeelhouder advocaat Eindhoven

Het eigendom van sommige ondernemingen is vastgelegd via aandelen. De eigenaar/bestuurder van een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap heeft die aandelen in bezit. Hij kan ervoor kiezen om met aandelen het eigenaarschap op te knippen en te verdelen. Het kan voorkomen dat u als ondernemer afscheid wilt nemen van een aandeelhouder of u wilt juist een nieuwe aandeelhouder introduceren in het bedrijf. Om ervoor te zorgen dat de aandelen op de juiste wijze worden verdeeld, is het van belang dat dit juridisch goed wordt vastgelegd. Wij als advocaat aandeelhouder Eindhoven begeleiden en adviseren je hier graag bij.

 

Advocaat aandeelhouder Eindhoven

Reijnders Advocaten is, als de aandeelhouder advocaat Eindhoven, gespecialiseerd in vrijwel elk juridisch aspect rondom een aandelenverdeling. Een veel voorkomend onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de uitkoopprocedure. In de praktijk zien wij regelmatig dat de eens zo goede verhoudingen tussen de aandeelhouders uit balans raken. In sommige gevallen betekent dit dat het vertrek van één of meer aandeelhouders de enige oplossing is. In het Burgerlijk Wetboek staan drie procedures om het vertrek van één of meer aandeelhouders af te dwingen, die elk een andere aanpak en werkwijze vereisen. Als advocaat aandeelhouder Eindhoven doorlopen wij samen met jou de mogelijkheden, om zo tot een (voor jou en jouw onderneming) passende en werkbare oplossing te komen.

 

Advocaten aandeelhouder Eindhoven

Naast deze gedwongen aandelenovernames, bestaan er ook vrijwillige overnames. Bij een vrijwillige aandelenoverdracht is het van belang om de waarde van een aandeel/de aandelen vast te stellen. Indien u voornemens bent uw aandelen te verkopen, is het van belang op de hoogte te zijn van de waarde van jouw onderneming. Als specialist op het gebied van een aandelenovername helpt advocaten aandeelhouder Eindhoven je graag bij de waardebepaling van jouw bedrijf. Ben je benieuwd naar wat Reijnders Advocaten voor je kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op.

 

 

 

REIJNDERS ADVOCATEN

Wij helpen je graag.
Neem contact met ons op.