Nieuws

Zijn huurovereenkomsten woonruimte voor bepaalde tijd niet meer mogelijk?

Onder bepaalde omstandigheden was het mogelijk om een huurovereenkomst woonruimte voor bepaalde tijd te verlengen zonder als verhuurder geconfronteerd te worden met huurdersbescherming. Vanaf 1 juli 2024 zijn deze “bepaalde omstandigheden” flink ingeperkt.

Radicale afschaffing van het bodem(voor)recht van de Belastingdienst?

Recent heeft de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (Leasing Nederland) door middel van een zgn. position paper uiteengezet waarom het binnen Europa wezensvreemde en belemmerende wettelijke bodemvoorrecht van de Belastingdienst dient te verdwijnen.

Wanneer zijn mijn algemene voorwaarden correct ter hand gesteld?

Algemene voorwaarden, ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd, spelen een belangrijke rol bij het sluiten van overeenkomsten. Er gelden wel een aantal eisen waaraan moet worden voldaan. Zo moeten de algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard op de overeenkomst én correct ter hand worden gesteld.

Faillissement schuldenaar aanvragen zonder steunvordering?

Als ondernemer wil je dat je facturen betaald worden. In de praktijk wordt bijna iedere ondernemer wel een keer geconfronteerd met een debiteur die niet kan of niet wil betalen. Wat kun je op dat moment doen?

Uitnodiging seminar - ben jij er bij?

Op woensdag 31 mei 2023 organiseren wij een seminar. Drie sprekers zullen ieder kort en onderhoudend over nieuwe wetten en oplossingen spreken die voor ondernemers relevant zijn. Met als doel ondernemers te informeren, maar zeker zo belangrijk om (Eindhovense) ondernemers met elkaar te verbinden op een topsport locatie.

Leasing bestaat niet

Leasing, of de leaseovereenkomst, wordt niet in ons Burgerlijk Wetboek gedefinieerd en bestaat in die zin ook niet. Leasing heeft geen eenduidige juridische betekenis. Toch is leasing al ruim 60 jaar in Nederland bekend en inmiddels een belangrijke vorm van financiering van bedrijfsmiddelen.

Rechtspersonen & vennootschaprecht

Ondernemingsrecht is bij Reijnders ondernemersrecht: mensen die zakendoen kunnen op ons rekenen bij al hun juridische vraagstukken. Naast het arbeidsrecht, een expertise op zichzelf, laat onze veelzijdige kennis van het ondernemersrecht zich groeperen rond drie focuspunten.

Neem contact op
REIJNDERS & ONDERNEMINGSRECHT

We helpen je graag.

Neem contact op met ons.