Verdwenen taxi's

Een grote leasemaatschappij werd geconfronteerd met een advocaat die zelf een grote taxicentrale in het midden van het land had overgenomen.

Het probleem

De leasemaatschappij, cliënte, had veel taxi's in operational lease (verhuur) gegeven. Toen de taxicentrale werd overgenomen bleken er vele taxi's verdwenen te zijn.

De oplossing

De eigenaar (tevens advocaat) aangesproken uit hoofde van zijn bestuurdersaansprakelijkheid. Omdat er geen onderhandeling mogelijk bleek was het nodig te procederen. In de bodemprocedure oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende 'persoonlijk verwijt' kon worden gemaakt en de eigenaar dus niet hoefde te betalen voor de verdwenen auto's.

Hier waren wij het absoluut niet mee eens en zijn dus met cliënte in hoger beroep gegaan. Het gerechtshof was het met ons eens en heeft het vonnis vernietigd en zo trok cliënte alsnog aan het langste eind.

Het resultaat

De zakelijke impact voor cliënte was ontzettend groot. Er is een groot bedrag op de eigenaar van de taxicentrale verhaald wat anders voor eigen rekening zou zijn.
 

REIJNDERS ADVOCATEN

Hoe kunnen we helpen?
Neem contact met ons op.

Reijnders Advocaten

Rechtspersonen & vennootschaprecht

Ondernemingsrecht is bij Reijnders ondernemersrecht: mensen die zakendoen kunnen op ons rekenen bij al hun juridische vraagstukken. Naast het arbeidsrecht, een expertise op zichzelf, laat onze veelzijdige kennis van het ondernemersrecht zich groeperen rond drie focuspunten.

Neem contact op