Werk en ontslag

Zodra je in dienst treedt bij een onderneming, krijg je te maken met verschillende wetten en regels. Als werkgever zijn er dan ontzettend veel wetten waar je je aan moet houden. En daarmee hebben we het nog niet eens over ontslag! Alles begint bij de arbeidsovereenkomst. 

Werk en ontslag

Is die wel volgens de laatste regels? Zijn de arbeidsvoorwaarden voor beide partijen acceptabel? Hoe is het concurrentie- en/of relatiebeding vormgegeven en houdt dit stand bij ontslag? Een werknemer kan meestal makkelijk ontslag nemen. Het beëindigen van een contract is voor een werkgever veel moeilijker door alle regels die erbij komen kijken. De wettelijke opzegtermijn, transitievergoeding, ontslagbescherming, concurrentiebeding, aanzegtermijn, scholingsplicht of ketenregeling. En is de dossieropbouw voldoende op orde? Het is echt niet altijd makkelijk. 

Ben je van plan om een werknemer te ontslaan of word je met ontslag geconfronteerd? Neem gerust contact op om je verhaal te doen. Samen bekijken we wat we voor je kunnen doen. 

Terug naar diensten
REIJNDERS ADVOCATEN

Wij helpen je graag.
Neem contact met ons op.